سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نحوه عملکرد یخچال فریزر به زبان ساده

عملکرد یخچال فریزر, طریقه کار یخچال فریزر

اکثر کاربران به دنبال نحوه عملکرد یخچال فریزر هستند و میخواهند بدانند طریقه کار یخچال فریزر چگونه است؟ یخچال فریزر یکی از مهم ترین و اساسی ترین وسایل در منزل ماست. در ادامه مقالات تعمیر یخچال فریزر قصد داریم به بررسی اجزای داخلی یخچال فریزر بپردازیم. همچنین میخواهیم بدانیم که چه اجزایی در داخل یخچال فریزر وجود دارد که نمیگذارد مواد غذایی داخل یخچال فریزر دچار خرابی شود.

همیشه اگر بدانیم یک وسیله از چه بخش هایی تشکیل شده است و چه امکاناتی دارد میتواند نسبت به سایرین یک مزیت رقابتی داشته باشیم. حتی اگر قصد داشته باشید که یک ساید بای ساید یا یخچال فریزر جدید خریداری نمایید زمانیکه میدانید هر بخش مسئول چه کاریست میتوانید در خرید خود بهترین انتخاب را داشته باشید. در ادامه همراه بنیان سرویس باشید تا شما را با عملکرد یخچال فریزر آشنا نماییم.

عملکرد یخچال فریزر

اجازه دهید با یک مثال شروع کنیم، یک باکس فلزی مواد غذایی را در نظر بگیرید که کمک میکند مواد غذایی ماندگاری بیشتری داشته باشند. تا به حال تصور کرده ای که چگونه حتی در گرما ترین فوصل، داخل آن خنک است؟ همان طور که میدانید علت خرابی مواد غذایی به خاطر وجود باکتری هایی است که در مواد غذایی نفوذ پیدا نموده اند. اما باکتری ها در دمای پایین امکان رشد کمتری دارند پس هرچه سرما بیشتر باشد، غذا ماندگاری بیشتری خواهد داشت.

یخچال فریزر یک سیستم با علم هوشمندانه است که میتواند غذاها را سرد نگه دارد. زمانیکه یخچال شما سر و صدا میکند در واقع مایع را به گاز تبدیل کرده و داخل یخچال را خنک میکند. این عمل باعث می شود آب تبدیل به یخ شده و مواد غذایی داخل یخچال شما مانند روز اول تازه باقی بماند. بیاید کمی دقیق تر عملکرد یخچال فریزر را بررسی کنیم تا با واقعیت این وسیله ضروری و کارآمد بیشتر آشنا شویم.

بنیان سرویس,تعمیرات لوازم خانگی,عملکرد لوازم خانگی,تعمیرگاه مجاز
بررسی عملکرد یخچال فریزر

 

دما در یک یخچال فریزر خانگی معمولا بین 0 تا 5 درجه سانتی گراد (32 تا 41 فارنهایت) است که برای نگهداری مواد غذایی ایده آل می باشد. اما در بخش فریزر دمای خیلی پایین تری خواهیم داشت. معمولا این دما بین 18- تا 23- درجه سانتی گراد (0 تا 10- فارنهایت) است. البته فریزر نیز برای نگهداری مواد غذایی استفاده می شود ولی دمای آن نسبت به بخش یخچال بسیار متفاوت تر است.

چگونه بدون باز کردن درب یخچال مواد غذایی را خنک کنیم؟

فرض کنید کار امروز شما جابه جایی چند تیکه سنگ است، قطعا کاری نیست که شما آن را دوست داشته باشید پس علاقه دارید هرچه زودتر این مسئولیت را به اتمام برسانید. در همان وحله اول هم نمیشود تمام سنگ ها را سریع جابه جا کنید زیرا اول اینکه سنگ ها بسیار سنگین هستد و دوم تعداد تکه سنگ ها زیاد. برای سریع تر شدن کار، شما باید در هرجابه جایی مقدار زیادی سنگ را حمل کنید ولی با دستان خالی این عمل امکان پذیر نیست.

برای این کار شما باید از یک چرخ دستی استفاده کرده و سنگ ها را در داخل آن بریزید، سپس چرخ را تا محل مورد نظر بده و آنجا خالی کنید تقریبا با چند بار رفت و آمد میتوانید تمام سنگ ها را جابه جا کنید و مسئولیت خود را با موفقیت پشت سربگذارید.

حال تصور کنید شما مسئول خنک کردن مواد غذایی در داخل یخچال هستید. و قانون به این صورت است که شما نباید درب یخچال را باز کنید. وسایلی که قابل دیدن باشند به راحتی میتوان جابه جا نمود اما اگر قابل دیدن نباشند کار بسیار سختی در پیش خواهید داشت. کار سخت شما این است که گرما داخل یخچال فریزر را خارج کنید تا مواد غذایی تازه بمانند. در این کار دیگر خبری از چرخ دستی نیست که کارشمارا راحت تر نماید. حال در ادامه همراه مقاله نحوه عملکرد یخچال فریزر باشید تا بیشتر با این وسیله آشنا شویم.


در مورد لوازم خانگی بیشتر بدانید

راهنمای خرید یخچال فریزر و ساید بای ساید


چطور گرمای داخل یخچال را با استفاده از گاز از بین ببریم ؟

قبل از اینکه بایکدیگر اقدام به خنک نمودن یخچال کنیم بهتر است در مورد گازها کمی اطلاعات کسب نماییم. اگر حتی یکبار هم اقدام به باد نمودن لاستیک دوچرخه خود نموده باشد متوجه شده اید که تلمبه خیلی زود گرم می شود. علت این است که گازها متراکم (فشرده) می شوند که باعث گرم شدن خواهد شد. برای اینکه تایر تحمل وزن خود دوچرخه و شما را داشته باشید باید هوا را با فشار زیادی داخل تایر نمایید.

تلبمه کردن هوا باعث گرم تر شدن آن خواهد شد، اما چرا؟ همانطور که هوا را فشرده می کنید، باید برای تلمبه کردن انرژی بیشتری مصرف کنید. انرژی تلمبه زدن تبدیل به فشار و دمای بالاتر نسبت به هوای اطراف شما خواهد شد اگر هوا را به نصف حجم آن فشرده کنیم مولکول های هوا به اندازه نصف حجم ، فضای بیشتری دارند پس دمای گاز افزایش پیدا میکند (گرم تر می شود)

 گاز ها وقتی در حجم های کم متراکم می شوند شروع به گرم تر شدن میکنند. زیرا مجبورید موکول های پر انرژی را با زحمت کنار هم قرار دهید. مثلا، وقتی لاستیک دوچرخه را باد میکنید تلمبه، هوا را مکیده و آنرا در فضای کمتری فشرده میکند. این نیرو مولکول ها را مجبور میکند که کنار هم قرار بگیرند و همین امر باعث گرم تر شدن می شود.

وقتی گازی که در فشار بالا بوده را رها کنیم چه اتفای خواهد افتاد؟ وقتی یک اسپری خوشبو کننده هوا را فشار می دهید، متوجه خواهید شد که اسپری خیلی سرد است. درست برعکس زمانی که قصد داشتید لاستیک دوچرخه را باد کنید ، تلمبه گرم میشد. وقتی گاز آزاد می شود، ناگهان منبسط خواهد شد و حجم خیلی زیادی پیدا میکند. انرژی گرمایی مولکول ها در فضای خیلی بزرگتری تقسیم میشوند. بنابراین دمای گاز کم خواهد شد.(سردتر می شود)


در مورد لوازم خانگی بیشتر بدانید

ماشین لباسشویی چگونه کار میکند؟ 


چرخه سرد شدن و گرم شدن

گازه ها بعد از کمپرس شدن گرم تر می شود اما اگر منبسط شوند متوجه می شوید که سردتر خواهند شد.چطور میتوانیم از این قانون ساده فیزیک برای از بین بردن گرمای داخل یخچال استفاده کنیم؟ تصور کنید که لوله ای ساخته اید که بخشی در داخل یخچال و بخشی دیگر از آن خارج از یخچال است و کاملا یکپارچه شده و مانند یک حلقه پیوسته است. داخل این لوله را با گاز پر میکنیم سپس در داخل یخچال میتوانیم به تدریج این لوله را بازتر کنیم به طوری که گاز منبسط تر شود این عمل باعث می شود گاز نسبت به مراحل اولیه بسیار سردتر شود.

بیرون یخچال چیزی شبیه به تلبمه دوچرخه داریم تا گازها را فشرده کرده و گرما آزاد شود اگر گاز در این لوله شروع به چرخش کند وقتی در درون یخچال است منبسط شده و وقتی از یخچال خارج می شود فشرده شده. که عمل باعث می شود گرما از درون یخچال به بیرون منتقل پیدا نماید مانند یک نوار نقاله گرما.

دقیقا همین سیکلی که برای شما به صورت کوچک بازگو کردیم در یخچال عمل می کند البته با جزئیات بسیار بیشتر که اهمیت چندانی ندارد. دخال یخچال لوله از طریق یک نازه به نام شیر انبساط بزرگ می شود. همانطور که گاز از آن عبور می کند، به طرز چشمگیری سرد می شود. این قانون عملی به اثر جول-تامسون (ژول-کلوین) معروف است. جیمز پرسکات ژول (1818-1889) و ویلیام تامسون (لورد کلوین، 1824-1907) دو فیزیکدان برجسته ای بودند که این قانون را کشف نمودند.

شاید کمی عجیب باشد که به شما بگوییم کمپرسور پشت یخچال واقعا یک تلمبه دوچرخه است. البته کمپرسور در واقع یک تلمبه الکترونیکی قدرتمد است که باعث ایجاد سروصدا در یخچال می شود. کمپرسور به یک صفحه وصل است که به آن کندانسور (شبیه به یک رادیاتور کوچک که پشت یخچال است ) می گویند. کندانسور گرمای ناخواسته را خارج می کند. گازی که دور لوله ها میچرخد در واقع یک طراحی شیمایی خاص دارد که متناوباً با مایع سرد و گاز گرم تولید می کند این سیستم شیمیایی را سرد کن یخچال می نامند.

نحوه عملکرد یخچال فریزر

عملکرد یخچال فریزر, طریقه کار یخچال فریزر

 

تا به اینجای مقاله به صورت کلی در مورد عملکرد یخچال فریزر آموختیم. حال قصد داریم در مورد عملکرد یخچال فریزر کمی تخصصی تر صحبت کنیم. عکس سمت چپ نشان دهنده جعبه چیلر (محلی که مواد غذایی را در آنجا قرار می دهید) است که بیانگر نحوه عملکرد آن نیز می باشد. نقطه چین ها و قسمت های صورتی نماینگر دیواره پشتی و عایق درونی و بیرونی است و قسمت راست تصویر نشان دهنده بخش پشتی یخچال فریزر است، محلی که دیده نشده یا توجهی به آن نمیگردد.

1- سرد کن مایعی است که وارد دریچه انبساط میشود(رنگ زرد). همانطور که از این قسمت میگذرد، افت ناگهانی فشار باعث انبساط (سرما) و تبدیل شدن به گاز می شود (درست مثل اسپری کردن که مابع تبدیل به گاز میشود).

2- همانطور که خنک کننده در اطراف جعبه چیلر در حرکت (معمولا در دیواره پشتی با لوله پوشانده شده) گرما را از مواد غذایی گرفته و به بیرون منتقل میکند.

3- کمپرسور، خنک کننده را فشرده میکند ، دما و فشار را بالا میبرد. در این حالت تبدیل به یگ گاز داغ و با فشار بالا شده است.

4- خنک کننده در داخل لوله های نازک رایادتوری پشت یخچال جریان دارد و گرمای خودش را به بیرون و سرما را به مایع درونش منتقل میکند.

5- خنک کننده پشت یخچال در جعبه عایق شده جریان دارد و به سمت دریچه انبساط می رود. این چرخه تکرار می شود.گرما مرتباً از داخل یخچال به بیرون از آن منتقل می شود.


در مورد لوازم خانگی بیشتر بدانید

بررسی دلایل خرابی ساید بای ساید


چرا سرد شدن مواد غذایی زمان بر است؟

مثل هرچیزی در این جهان، یخچال ها هم از قانون بقای انرژی پیروی می کنند. یعنی اینکه شما نمیتوانید از هیچی انرژی تولید کنید یا انرژی را ناپدید کنید. فقط میتوانید انرژی ها را به شکل های مختلفی تبدیل کنید. این قانون مفاهیم زیادی برای استفاده کننده های یخچال دارد.

اینکه بخواهیم با باز نگهداشتن درب یخچال آشپزخانه را خنک کنیم غیر ممکن است! همانطور که دیدیم، یخچال با “مکیدن” گرما از قفسه چیلر و با مایع خنک کننده کار میکند. مایع را به بیرون قفسه پمپ میکند، بعد آن را کمپرس میکند تا گرما را به بیرون منتقل کند. پس اگر مقدار معینی گرمای یخچال را خارج کنید، دقیقا به همان مقدار، گرما پشت یخچال تولید خواهد شد. ( در واقع، حرارت بیشتری هم تولید می شود چون خود موتور هم گرما تولید میکند). پس اگر درب یخچال را باز نگه دارید فقط گرما از یک طرف آشپرخانه به طرف دیگری منتقل می شود.

قانون حفظ انرژی هم توضیح میدهد که چرا سرد شدن غذا در یخچال یا فریزر طول می کشد. غذاها حاوی میزان زیادی آب هستند، که از مولکول های خیلی سبکی تشکیل شده (هیدروژن و اکسیژن جزء سبکترین مولکول ها هستند). حتی یک قطره ی کوچک آب یا غذا داری مقدار زیادی مولکول  است که برای بالا یا پایین بردن دما انرژی میگیرد. به همین دلیل است که چند دقیقه طول میکشد تا به جوش آید.

هر قطره از آب که مایه یا غذا باشد دارای تعداد زیادی مولکول بزرگ است. که هرکدام برای سرد یا گرم شدن انرژی بسیار زیادی میخواهد. به همین دلیل است که مدت زمان زیادی لازم است تا یکی دو فنجان آب به نقطه جوش برسد. برای به جوش آوردن یک فنجان آهن مذاب یا فلز سرب گرمای خیلی بیشتری مورد نیاز است.


در مورد لوازم خانگی بیشتر بدانید

مشکلات متداول ساید بای ساید


همین موارد برای سرد کردن مواد وجود دارد و انرژی زیادی برای از بین بردن گرمای مواد حاوی مایعات مثل آبمیوه یا غذا نیاز دارد. به همین دلیل فریز کردن و سرد کردن مواد غذایی خیلی زمان بر است. این به معنی بی کیفیت بودن یخچال فریزر شما نیست. برای تغییر دمای مواد به اندازه ی فقط چند درجه نیاز به انرژی بسیار زیادی است، حتی اگر مقدار کمی آب باشد.

چند نکته مهم :

  • برای اینکه بتوانید برای مدت زیادی از توانایی های یخچال فریزر خود بهرهمند شوید پیشنهاد می شود اجازه دهید مواد غذایی مقدار خنک شده و سپس آنها را به درون یخچال فریزر منتقل نمایید
  • درب یخچال فریزر با بی دلیل باز نکنید.
  • در قرار دادن یخچال فریزر در محیط های گرم دوری نمایید.
  • فاصله پشت یخچال از دیوار باید حداقل 20 سانتیمتر باشد.

امیدوارم هستیم شما هم توانسته باشید با نحوه عملکرد یخچال فریزر خود آشنا شده و بخش های مختلف آن را بررسی نموده باشید. درصورتی که شما هم تجربه ای در خصوص استفاده یا تعمیر یخچال فریزر دارید آن را با سایران به اشتراک بگذارید. همچنین میتوانید در صورت نیاز به مشاوره در بخش دیدگاه ها سوال خود را مطرح نموده و پاسخ خود را از تکنسین های فنی و دوره دیده بنیان سرویس به بهترین شکل ممکن دریافت نمایید.

 

منبع : بنیان سرویس


ماشین لباسشویی چگونه کار میکند؟ شناسایی قطعات و چرخه های ماشین ل

ماشین لباسشویی از لوازم خانگی برقی پرطرفدار است؛ که تقریبا در همه خانه‌ها یافت می‌شود. مشخص است که محبوبیت زیاد آن به علت سودمندی از لحاظ خدمات رفاهی، صرفه‌جویی در زمان و کارکرد کم‌نظیر آن است. در حالی که ماشین لباسشویی ها از یک مدل به مدل دیگر متفاوت هستند اساس عملکرد همه آن ها مشابه است. آیا تا به حال به اینکه ماشین لباسشویی چگونه کار میکند یا روند پیشرفت تکنولوژی چه تاثیری بر عملکرد ماشین لباسشویی داشته است، فکر کرده‌اید؟ ما در این مطلب سعی داریم تا با شناخت اجزاء و وسایل درون ماشین لباسشویی، با روش کار آن از لحظه ای که لباس ها را در آن قرار می‌دهید آشنا شویم.

قبل از آشنایی با نحوه عملکرد ماشین لباسشویی، مقایسه مختصری از ماشین لباسشویی های درب از جلو و درب از بالا داشته باشیم.

مزایای ماشین لباسشویی های درب از جلو نسبت به ماشین لباسشویی های درب از بالا:

صرفه‌جویی در مصرف آب – صرفه حویی در مصرف انرژی – برخورداری از ویژگی های بیشتر مانند تنظیم بخار – شستشوی بهتر لباس بدون آسیب رساندن به آن (به علت نبودن همزن در مرکز دیگ و تاثیر کمتر جاذبه زمین) – تعمیرپذیری آسان تر – سروصدای کمتر هنگام کارکردن – عملکرد بهتر در خشک کردن لباس‌ها – قابلیت بارگیری بیشتر به علت نداشتن همزن

معایب ماشین لباسشویی های درب از جلو نسبت به ماشین لباسشویی های درب از بالا:

قیمت بالاتر – فاقد قابلیت اضافه کردن لباس پس از شروع کار ماشین لباسشویی – امکان گرفتن بوی نامطبوع لگن ماشین لباسشویی در صورت عدم رعایت بهداشت و از بین نبردن رطوبت

حتما شما هم به این نتیجه رسیدید که انتخاب ماشین لباسشویی های درب از جلو عاقلانه‌تر و درست‌تر است.

در ادامه با کاراباما همراه باشید تا این بار سری به دنیای نحوه عملکرد ماشین های لباسشویی بزنیم.

به طور کلی ماشین لباسشویی بر مبنای سه چرخه کار میکند: شستشو، آبگیری، خشکشویی (چرخش). اجزاء مکانیکی مختلف با هم کار می‌کنند تا هر کدام از این چرخه ها به درستی انجام شود. عناصر اولیه این وسیله عبارتند از: همزن، تشت (دیگ) داخلی و خارجی لباسشویی، موتور الکتریکی و پمپ تخلیه. ماشین لباسشویی همچنین با شیر فلکه، کلیدها و تایمر تجهیز شده است.

بخش های یک ماشین لباسشویی

1- شیر کنترل ورودی آب ماشین لباسشویی:

در نزدیکی محل ورودی آب ماشین لباسشویی، شیر کنترل آب ورودی وجود دارد. هنگامی که لباس را در ماشین لباسشویی قرار می‌دهید، این شیر به صورت خودکار باز می شود و بسته به مقدار آب مورد نیاز، پس از مدتی به طور خودکار بسته می شود. شیر کنترل آب در واقع دریچه ای الکترونیکی است که عبور آب داغ و سرد را فراهم می‌کند.

شیر کنترل ورودی آب ماشین لباسشویی

2- پمپ تخلیه یا پمپ آب ماشین لباسشویی:

پمپ آب از طریق ماشین لباسشویی به گردش در می‌آید. در دو بخش کار می‌کند: گردش مجدد آب در چرخه شستشو و تخلیه آب در چرخه چرخش. آب از طریق این پمپ، تخلیه می‌شود.

پمپ تخلیه ماشین لباسشویی

3- دیگ داخلی ماشین لباسشویی:

لباس‌ها در دیگ داخلی قرار داده می‌شوند و همان جا شسته، آبکشی و خشک می‌شوند. این دیگ همراه با همزن حرکت می‌کند و این حرکت برای زمان مشخصی تکرار می‌شود. دیگ داخلی، سوراخ های کوچکی برای تخلیه آب دارد. نیروی گریز از مرکز باعث بیرون کشیده شدن آب از لبا‌س‌ها به دیگ خارجی می‌شود.

دیگ داخلی ماشین لباسشویی

4- دیگ خارجی ماشین لباسشویی:

دیگ خارجی، دیگ داخلی را پوشانده و در طی چرخه های مختلف شستشوی لباس از آن پشتیبانی می‌کند. این دیگ ثابت است و آب از آن پمپ می‌شود. پس از اینکه آب خارج شد، دیگ داخلی دوباره با آب تمیز پرمی‌شود، همزن دوباره به کار می‌افتد تا لباس‌ها بچرخند؛ این چرخه همان چرخه دوم یعنی آبگیری است. هدف در این بخش، جداسازی ذرات مواد شوینده از پارچه است. پس از آبگیری، آب باز تخلیه می‌شود.

دیگ خارجی ماشین لباسشویی

5- همزن یا دیسک چرخان ماشین لباسشویی:

همزن در مرکز داخل دیگ ماشین لباسشویی قرار دارد. این قسمت، بخش مهمی از ماشین لباسشویی است که در واقع عملیات تمیز کردن لباس ها را انجام می‌دهد. در طول چرخه شستشو، همزن به طور مداوم می‌چرخد و جریان‌های چرخشی قوی را درون آب ایجاد می‌کند، به همین دلیل لباس ها درون دیگ می چرخند. چرخش لباس در داخل آب که حاوی مواد شوینده است، باعث می شود ذرات آلوده از بافت لباس‌ها خارج شوند. بنابراین همزن مهم‌ترین عملکرد در تماس لباس‌ها با یکدیگر و همچنین با آب را ایجاد می‌کند.

همزن ماشین لباسشویی

در بعضی از ماشین های لباسشویی به جای همزن بلند، دیسکی وجود دارد که حاوی تیغه هایی در قسمت فوقانی آن است. چرخش دیسک و تیغه‌ها باعث ایجاد جریان‌های قوی در داخل آب و در نهایت تماس لباس ها می‌شود که به از بین بردن کثیفی لباس‌ها کمک می‌کند. توجه داشته باشید همزن مختص ماشین لباسشویی های درب از بالا است و در ماشین لباسشویی های درب از جلو، برخورد و افتادن لباس‌ها روی هم جای همزن عمل میکند.

6- موتور ماشین لباسشویی:

موتور ماشین لباسشویی، همزن و دیگ داخلی را که به آن متصل هستند به چرخش درمی‌آورد. همچنین، این موتور است که باعث شتاب در چرخه اول یا فرآیند شستشو می‌شود.

موتور ماشین لباسشویی

موتورماشین لباسشویی اصطلاحا چند سرعته است یعنی سرعت آن مطابق با نیاز تغییر می‌یابد. در ماشین لباسشویی های تمام اتوماتیک، سرعت موتور و همزن به طور خودکار بر اساس مقدار بار درون ماشین لباسشویی تغییر می‌کند.

7- تایمر ماشین لباسشویی:

تایمر به تنظیم زمان شستشوی لباس‌ها به صورت دستی کمک می‌کند. در حالت اتوماتیک، بسته به تعداد لباس داخل ماشین لباسشویی و نوع چرخه شستشو، زمان به طور خودکار تنظیم می شود.

تایمر ماشین لباسشویی

8- برد جریان چاپی یا PCB ماشین لباسشویی:

PCB شامل اجزای الکترونیکی و مدارهای مختلفی است که بسته به شرایط و میزان لباس های بارگذاری شده در ماشین لباسشویی، برنامه ریزی شده‌اند تا وظایف منحصر به فردی انجام دهند. در کل PCB وزن کل لباس ها را محاسبه می کند، مقدار آب و مواد شوینده مورد نیاز و کل زمان لازم برای شستن لباس ها را تشخیص می‌دهد. سپس درمورد زمان لازم برای شستشو و آبکشی را تصمیم می‌گیرد.

PCB ماشین لباسشویی

مقاله پیشنهادی : 

راهنمای تعمیر تایمر ماشین لباسشویی

 

فرایند های ماشین لباسشویی:

چرخه شستشو

فرایند شستشو شامل افزودن آب و مخلوط مواد شوینده به لباس‌هاست. شستشو با ورود آب به دیگ داخلی ماشین لباسشویی شروع می شود. در پشت دستگاه دو ورودی جداگانه برای آب سرد و آب گرم وجود دارد. مواد شوینده ای که در دستگاه ریخته شده‌اند با آب مخلوط می‌شوند و از طریق لوله‌های متصل به جاپودری وارد دیگ می‌شوند تا پودر یا شوینده همراه با آب ورودی به داخل محفظه راه یابد. محفظه‌ی ماشین لباسشویی شروع به پر شدن از آب می‌کند. در لباسشویی‌های جدید، حین این فرآیند محفظه می‌چرخد تا لباس‌ها خیس شده و آب را جذب کنند تا ماشین لباسشویی به سطح پر شدن برسد. زمان پر شدن بسته به مدل ماشین لباسشویی، فشار آب، مقدار لباس‌ها و این که لباس‌ها چقدر جذب کننده‌ آب باشند و… می‌تواند متفاوت باشد.
زمانی که آب در قسمت پایین دیگ قرار گرفت توسط هیتر که آن هم در پایین دیگ تعبیه شده است، گرم می شود. پس از آنکه دمای آب به مقدار مناسب رسید دستگاه به وسیله یک نیروی چرخشی که توسط موتور ماشین لباسشویی ایجاد می شود با چرخش های ساعتگرد و پادساعتگرد، موجب شستشوی کامل لباسها می شود. توجه داشته باشید که در ماشین لباسشویی فنرهایی تعبیه شده است که وظیفه متعادل کردن دستگاه از بالا و پایین را برعهده دارند. وجود این فنرها موجب می‌شود که در هنگام چرخش ماشین لباسشویی تکان نخورد.

چرخه آبگیری (آبکشی)

هنگامی که مرحله‌ شستن به پایان رسید، لباس‌ها باید آبکشی شده و شوینده‌ها از آن‌ها خارج گردند. به محض اتمام چرخه شستشو، تایمر به پمپ تخلیه فرمان تخلیه آب را می‌دهد و پمپ شروع به کار می‌کند تا آب و کف را خارج کرده و سپس ماشین از آب تمیز سرد پر می‌شود تا لباس‌ها را آبکشی کند. پس از تخلیه کامل آب و شوینده‌ها، برق پمپ قطع می شود و پمپ خاموش می شود. بسته به پارامترهایی که توسط سازنده قرار داده شده و برنامه‌ای که شما انتخاب می‌کنید، لباس‌ها در آب سرد برای مدتی مشخص به هم می‌خورند.

چرخه چرخش

پس از این که آبکشی به پایان رسید، ماشین لباسشویی شروع به چرخش می‌کند. این فرآیند یعنی ماشین باید تلاش کند تا لباس‌ها را به بهترین حالتی که می‌تواند مرتب کند تا توزیع آن‌ها در محفظه یکسان باشد و از ناتعادلی جلوگیری شود. این موضوع بسیار مهم است زیرا در سرعت‌های بالا (بیش از 1000 دور بر دقیقه) هرگونه عدم تعادل می‌تواند منجر به لرزش بیش از حد و آسیب به ماشین لباسشویی شود. در نظر داشته باشید که سرعت چرخش بیشتر توسط برنامه‌ای که شما انتخاب می‌کنید تعیین می‌شود.
در نهایت، هنگامی که ماشین لباسشویی در حال چرخش است، پمپ خشک‌کن یا پمپ تخلیه روشن می‌شود تا آب خارج شده از لباس‌ها را تخلیه کند.

جمع‌بندی:

مطلب بالا به صورت خلاصه و با بیانی ساده، چگونگی کار کردن ماشین لباسشویی را توضیح می‌دهد تا شناخت بهتری نسبت به این وسیله خانگی خود داشته باشید و از اتفاقات درون ماشین لباسشویی از ابتدای کار تا انتها، آگاه باشید.

 

منبع